menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit Breda weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators Breda

Een kundige Mediator uit Breda helpt u graag verder.

Mediators Breda: de werkwijze

Doorgaans wordt een mediator ingeschakeld wanneer de betrokken partijen er middels een onderhandeling uit willen komen. Vòòrdat er een advocaat aan te pas komt dus! Er zal namelijk bij een uitspraak van een rechter altijd sprake zijn dat één van de betrokken partijen de zaak verliest, waardoor de daadwerkelijk oorzaak van een conflictsituatie niet is opgelost. Mediation kiest u voor u allebei.

In een sessie met een mediator zal deze alleen vragen stellen en het gesprek leiden, en geen advies geven. Wel geeft de mediator informatie die noodzakelijk is. Om tot een oplossing te komen is er de wil van betrokken partijen nodig om het conflict tot een goede oplossing te brengen. Van beide partijen wordt verwacht dat zij naar elkaar kunnen luisteren en begrip hebben voor elkaars situatie.

Het eerste gesprek zal bestaan uit een uitleg van het totale proces en zal de mediationovereenkomst worden getekend. In de overeenkomst staan zaken zoals het waarborgen van de vertrouwelijkheid van de sessies en dat alle sessies op vrijwillige basis gebeuren.

Is het punt bereikt dat alle onderliggende conflicten boven tafel zijn en voor alle partijen goed zijn besproken, dan kan het onderhandelingsgesprek plaatsvinden. Daarna kan er in de afrondende fase een definitieve oplossing bereikt worden, wat dan vastgelegd wordt in een vaststellingsovereenkomst. Op die manier kunnen er geen misverstanden ontstaan over wat er is besproken.

Een mediator uit Breda kan bijvoorbeeld worden ingeschakeld voor:

  • conflicten in de relationele sfeer
  • conflicten tussen buren
  • geschillen tussen werkgevers en werknemers
  • conflicten tussen leverancier en afnemer
  • andere conflicten die in de zakelijke sfeer vallen
  • geschillen met overheidsinstanties
999
Klanten geholpen met mediators vergelijken
9.204
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
Breda

Een zakelijk mediator uit Breda helpt u verder.

Conflicten van juridische aard liggen voor een ondernemer altijd op de loer. Wellicht is er een vertrouwensbreuk tussen uw zakenpartner en u ontstaan? U heeft een geschil met een leverancier of een klant, of er is een conflictsituatie op de werkvloer ontstaan, waarbij u een probleem met een werknemer heeft.

De stap naar de rechtbank is natuurlijk snel gezet, maar hoe zeker bent u dat dat de juiste stap is? Een stap naar de rechtbank zal vaak dan ook inhouden dat uw relatie met die klant definitief stuk is. Een gang naar de rechtbank is dan waarschijnlijk een te grote stap als het om een klant gaat die u niet kunt missen. En hoe hoog de conflictsituatie met uw personeelslid ook is opgelopen, een werknemer kan nog veel flinke problemen zorgen.

Alhoewel het misschien niet altijd zo lijkt, zijn er voor bijna alle conflictsituaties wel oplossingen te bedenken. Vaak zit het probleem bij conflicten in het feit dat de boel inmiddels behoorlijk op de spits is gedreven en geen enkele partij iets wil toegeven. Een oplossing in een conflict is wel gewenst, maar de stap naar de rechter vindt u een te grote stap? Denk dan eens aan de inzet van een mediator.

Heeft u een juridische conflict en wilt u dit niet voor de rechter oplossen? Dan kunt u een mediator om hulp vragen. U heeft een bedrijf in Breda dan bent u hier aan het juiste adres. Zodra u uw gegevens hier invult ontvangt u gauw offertes binnen van verscheidene mediators in Breda.

mac
mac
img

Ik ben Maikel van Nierop, regiomanager in Breda. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit Breda.

Zoekt u al langer bekwame bemiddelaars uit Breda?

Een gang naar de rechter is niet nodig als u gebruik maakt van mediation. Wellicht lijkt het alsof u gelijk heeft en misschien de zaak voor de rechtbank ook wel wint, zullen beide partijen het slachtoffer zijn. Immers, de relatie tussen de beide partijen is kapot en lastig te lijmen. Op zakelijk gebied kan dit enorme gevolgen hebben, zowel financieel als uw goede naam die in een negatief daglicht komt te staan.

Bij een gerechtelijke uitspraak is de verliezer ook nog eens een dubbele verliezer, want deze partij wordt ook veroordeeld voor het betalen van alle proceskosten. De kosten van de mediator uit Breda worden altijd betaald door beide partijen. Het is daarom van belang dat allebei de partijen er het beste van maken. Als beide partijen tot een oplossing weten te komen, dan is dit vooral de verdienste aan henzelf en omdat de mediator als onafhankelijke derde erbij heeft gezeten.

Met mediation is er altijd de kans om tot een goede oplossing in wat voor conflict dan ook te komen. Bent u op zoek naar een mediator in Breda? Zorg ervoor dat uw conflict spoedig tot het verleden behoort en laat verschillende professionele mediators in Breda diverse prijsopgaven naar u toesturen.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals Breda te zeggen hebben!

img

Robbert Lengton

Razendsnelle service, voldoende keuze en direct een goede Mediator gevonden! Ik ben normaliter niet zo dol op organisaties als Professionals Breda maar na deze samenwerking ben ik positief verrast! Chapeau mannen!

img

Janske Hofstede

Super geholpen door Professionals Breda! De zoektocht naar een Mediator ging heel soepel. Het contact verliep soepel en zonder problemen.

Professionals uit andere branches in Breda

Let's Talk

Bij Professionals Breda staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier